Categoriearchief: Huis & Tuin

Glasvezel en zijn vele voordelen

Glasvezel behang wordt gemaakt van natuurlijke glasvezels en is duidelijk een ecologisch product.De draden worden machinaal geweven en zijn een mix van zand, klei, kalk en soda. Afhankelijk van het weefgetouw worden verschillende reliƫfs en diktes van behang gemaakt.

Glasvezel voldoet aan de strenge eisen die de wandbekleding vereist: het is milieuvriendelijk, duurzaamheid en brandwerend. Dat is de reden waarom het toepassingsgebied er ruim is: glasvezel behang wordt aanbevolen in openbare gebouwen alsook in leefruimtes. Dit behang is niet schadelijk voor de gezondheid. Glasvezel is resistent tegen schoonmaakproducten en houdt schimmel of andere sporen uit de muur tegen!

Behangen met glasvezel-behang

Glasvezel behang is makkelijk aan te brengen. Net als ieder ander behang moet de muur schoon, droog en glad zijn. Het gebruikte behang, hobbels, scheuren,…dit alles moet verwijderd en glad gemaakt worden want glasvezel is erg fijn.. Zo niet, dan worden oneffenheden snel duidelijk.. Een laag grondverf aanbrengen voor het behangen is aan te raden. Dit vermijdt de absorptie van de lijm.

Het speciale plaksel is in poedervorm en maakt je volgens de instructies. De lijm wordt aangebracht op de muur en niet op het behang zelf!

Glasvezel behang is niet goedkoop, maar wel tot tien keer overschilderbaar met een levensduur van maximaal dertig jaar! Dit relativeer de hoge kosten als gevolg van de extreem hoge duurzaamheid. Een diversiteit aan patronen en structuren maken muren rijker en indrukwekkender! Om maar te zwijgen over het uitgebreide kleurenpallet voor de verf.

Zelf een pvc vloer leggen of is het toch beter een specialist in te huren?

Een goede vloer leggen is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende mogelijke materialen en de techniek van het leggen is best ingewikkeld.

Neem pvc als materiaal om een vloer mee te leggen. We kennen het materiaal van de witte kunststof buizen die gebruikt worden om elektrische leidingen in te leggen. Maar die buizen worden ook gebruikt voor waterleiding en zelfs voor de leidingen van de riolering.

Hoe is het dan mogelijk met hetzelfde materiaal een vloer te beleggen?

PVC is een materiaal dat in veel kleuren geleverd kan worden, ook bijvoorbeeld in hout kleuren. Daardoor is het een ideaal materiaal om laminaat vloeren van te maken.

Laminaatvloeren zijn relatief makkelijk te leggen, ook voor een doe het zelver, en pvc maakt het laminaat slijtvaster en vooral kleurechter als echt hout. Daardoor is het makkelijker te repareren, versleten of gebroken vloerdelen kunnen eenvoudig vervangen worden door nieuwe delen. Er zal daarbij geen sprake zijn van kleurverschil.

PVC vloeren kunnen ook verlijmd worden. Het is dan mogelijk een nieuwe vloer te leggen op een al bestaande vloer. Behalve de lagere kosten is een van de belangrijkste voordelen daarvan dat de onderdelen van de bestaande vloer gewoon kunnen blijven zitten. Vloerverwarming of vloer koeling hoeft niet opnieuw aangelegd te worden.

Kunt u het zelf doen, of moet u toch op zoek naar een specialist?

De website pvcvloerenxl.nl geeft daarop het duidelijkste antwoord. Op de website staat een heel goede beschrijving van de manier waarop een pvc vloer gelegd moet worden, vanuit het midden van de ruimte en langs loodrechte lijnen. Denkt u na het lezen van de beschrijving; Ik kan dat, dan kunt u het waarschijnlijk ook.