Tagarchief: glasvezelbehang

Glasvezel en zijn vele voordelen

Glasvezel behang wordt gemaakt van natuurlijke glasvezels en is duidelijk een ecologisch product.De draden worden machinaal geweven en zijn een mix van zand, klei, kalk en soda. Afhankelijk van het weefgetouw worden verschillende reliƫfs en diktes van behang gemaakt.

Glasvezel voldoet aan de strenge eisen die de wandbekleding vereist: het is milieuvriendelijk, duurzaamheid en brandwerend. Dat is de reden waarom het toepassingsgebied er ruim is: glasvezel behang wordt aanbevolen in openbare gebouwen alsook in leefruimtes. Dit behang is niet schadelijk voor de gezondheid. Glasvezel is resistent tegen schoonmaakproducten en houdt schimmel of andere sporen uit de muur tegen!

Behangen met glasvezel-behang

Glasvezel behang is makkelijk aan te brengen. Net als ieder ander behang moet de muur schoon, droog en glad zijn. Het gebruikte behang, hobbels, scheuren,…dit alles moet verwijderd en glad gemaakt worden want glasvezel is erg fijn.. Zo niet, dan worden oneffenheden snel duidelijk.. Een laag grondverf aanbrengen voor het behangen is aan te raden. Dit vermijdt de absorptie van de lijm.

Het speciale plaksel is in poedervorm en maakt je volgens de instructies. De lijm wordt aangebracht op de muur en niet op het behang zelf!

Glasvezel behang is niet goedkoop, maar wel tot tien keer overschilderbaar met een levensduur van maximaal dertig jaar! Dit relativeer de hoge kosten als gevolg van de extreem hoge duurzaamheid. Een diversiteit aan patronen en structuren maken muren rijker en indrukwekkender! Om maar te zwijgen over het uitgebreide kleurenpallet voor de verf.